Состојба на Патиштата

Состојба на Патиштата, Среда, 18.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. НАМАЛЕНА ВИДЛИВОСТ: Намалена видливост поради магла од 50 до 100 метри има во Тетово, Гостивар, Битола, Прилеп, Охрид, Ресен, Македонски Брод, Страцин и кај Павлешници видливоста е до 30 метри. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид – Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Вторник, 17.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. НАМАЛЕНА ВИДЛИВОСТ: Поради појава на магла, намалена видливост има на следниве патни правци: Скопје – Куманово и Куманово – Скопје 100 – 150 метри Скопје – Тетово – Гостивар, Струмица – Радовиш и Струмица – Валандово до 100 метри Кичево – Охрид и Охрид – Ресен 150 – 200 метри Струга – Дебар и ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Понеделник, 16.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози, освен на осојничавите места каде коловозите се влажни. МАГЛА: Намалена видливост од 50 – 100 метри поради магла, има кај Кичево, на планинскиот премин Ѓавато и долж повардарието. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 е ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Петок, 13.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози на повисоките и наместа влажни коловози на пониските места. НАМАЛЕНА ВИДЛИВОСТ: Намалена видливост поради појава на магла има до 40м на патниот правец с. Лисец – Попова Шапка и 60 до 80м. на планинскиот превој Стража. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Четврток, 12.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. ИЗВЕСТУВАЊЕ: Дожд со слаб интензитет врне во Демир Капија и Удово. НАМАЛЕНА ВИДЛИВОСТ: Намалена видливост до 50м. поради магла има од с.Лисец до Попова Шапка и Крива Паланка до Псача. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Среда, 11.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. ИЗВЕСТУВАЊЕ: Слаб снег провејува на Попова Шапка, Маврово, Стража, Крушево и Буково. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 е затворен за сообраќај за сите видови возила. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Вторник, 10.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. НАМАЛЕНА ВИДЛИВОСТ: Намалена видливост поради појава на магла има на патниот правец П.Шапка с.Гајре-Тетово до 30м и Тетово до 100м. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 е затворен за сообраќај за сите видови возила. ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Петок, 06.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно суви коловози. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 е затворен за сообраќај за сите видови возила. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Четврток, 05.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно суви коловози. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 е затворен за сообраќај за сите видови возила. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Среда, 04.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. ИЗВЕСТУВАЊЕ: Од 23.55 ч. е укината забраната за движење на ТМВ на магистралниот пат А2 Гостивар-Стража-Кичево и обратно. Во 06.15ч укината е збраната за ТТВ на крак Маврово – Дебар. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до ...

Read More »