Состојба на Патиштата

Состојба на Патиштата, Петок, 18.01.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини нема подолги задржувања за влез и излез од државата. Од 15 ноември стапи на сила законската обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата, без оглед на временската состојба. Оваа обврска ќе трае до ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Четврток, 17.01.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини нема подолги задржувања за влез и излез од државата. Од 15 ноември стапи на сила законската обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата, без оглед на временската состојба. Оваа обврска ќе трае до ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Среда, 16.01.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно влажни коловози, на некои повисоки места наместа со остатоци од снег на коловозот по интервенција на дежурните екипи на ЈП Македонија Пат. Поради ниските температури наместа е можна појава на голомразица. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини нема подолги задржувања за влез и ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Вторник, 15.01.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно влажни коловози, на некои повисоки места наместа остатоци од кашест снег на коловозот по интервенција на екипите на ЈП Македонија Пат. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини нема подолги задржувања за влез и излез од државата. Од 15 ноември стапи на сила законската ...

Read More »

Состојба на Патиштата, 14.01.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози, со остатоци од кашест снег на коловозот, по интервенција на дежурните екипи на ЈП Македонијапат. Забрана за движење на тешки товарни возила има на патниот правец Дебар – Струга. Намалена видливост од 50до100м. поради магла има на патните правци Тетово-Желино и Градско-Неготино. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Петок, 11.01.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива во зимски услови, по влажни коловози, наместа со остатоци од снег на коловозот.Врнежи од снег со променлив интензитет се бележат во Тетово, Попова Шапка, Маврово и Дебар. Намалена видливост поради појава на магла до 100 метри има на планинскиот превој Стража. Забрана за движење на тешки товарни возила има на патните правци крак Маврово ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Четврток, 10.01.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива во зимски услови, по влажни коловози, наместа со остатоци од кашест снег на коловозот, по интервенција на дежурните екипи на ЈП Македонијапат. Врнежи на снег со променлив интензитет има на целата територија на Македонија, исто така поради ниските температури можна е и појава на голомразица. Забрана за движење на тешки товарни возила има на ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Среда, 09.01.2019

Од 07:15 часот се воведува забрана за движење на тешки товарни возила на патниот правец Струга граничен премин Ќафасан. Од 04:10 часот воведена е забрана за сообраќај на тешки товарни возила на патниот правец крак Маврово – Дебар. Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози, наместа со остатоци од кашест снег на коловозот по интервенција на дежурните ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Вторник, 08.01.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози, наместа со остатоци од кашест снег на коловозот по интервенција на дежурните екипи на Македонија Пат. Од 07:30 часот забраната за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец крак Маврово – Дебар се укинува. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини нема ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Петок, 04.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози, наместа со остатоци од кашест снег на коловозот.Снег со среден интензитет паѓа во Битола, К.Паланка, Делчево, Д.Капија, Удово, Гостивар, Крушево, Павлешенци, Кочани, Делчево, Смојмирово, Маврово и на планинските превои Стража, Ѓавато и Плетвар. На регионалниот пат Р-1203 од с.Рогачево до г.п.Јажинце поради силен ветер наместа има намети од снег. ЗАБРАНИ ЗА ...

Read More »