Состојба на Патиштата

Состојба на Патиштата, 12.12.2018, Среда

Сообраќајот на државните патишта се одвива без забрани, по претежно суви коловози. Регионалниот пат Р-2332 патен правец Ресен-Охрид (Отешево-Трпејца, преку национален парк Галичица) од 15.11.2018 до 01.04.2019 е затворен за сообраќај. Од охридската страна возилата со вкупна тежина до 3,5 тони можат да соообраќаат само до месноста “Kорита”. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Вторник, 11.12.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива без забрани, по претежно влажни коловози. На патниот правец Тетово-П.Шапка (од с.Лисец до П.Шапка) на коловозот има остатоци од кашест снег по интервенција од дежурните служби на ЈП Македонијапат. Регионалниот пат Р-2332 патен правец Ресен-Охрид (Отешево-Трпејца, преку национален парк Галичица) од 15.11.2018 до 01.04.2019 е затворен за сообраќај. Од охридската страна возилата со вкупна ...

Read More »

Состојба на Патишта, Петок, 07.12.2018

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека поради изведување на градежни работи на магистралниот пат Скопје – Приштина, поточно од косовскиот граничен премин („Хани Елези„ – Качаник) ќе биде во прекин сообраќајот во двата правци за влез и излез од Косово и тоа на 07.12 во времето од 09:00 до 12:00 часот и од 14:00 до 17:00 часот и ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Четврток, 06.12.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива без забрани, по претежно суви коловози. Регионалниот пат Р-2332 патен правец Ресен-Охрид (Отешево-Трпејца, преку национален парк Галичица) од 15.11.2018 до 01.04.2019 е затворен за сообраќај. Од охридската страна возилата со вкупна тежина до 3,5 тони можат да соообраќаат само до месноста “Kорита”. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Среда, 05.12.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива без забрани, по наместа влажни коловози. Регионалниот пат Р-2332 патен правец Ресен-Охрид (Отешево-Трпејца, преку национален парк Галичица) од 15.11.2018 до 01.04.2019 е затворен за сообраќај. Од охридската страна возилата со вкупна тежина до 3,5 тони можат да соообраќаат само до месноста “Kорита”. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Вторник, 04.12.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива без забрани, по претежно суви коловози. Регионалниот пат Р-2332 патен правец Ресен-Охрид (Отешево-Трпејца, преку национален парк Галичица) од 15.11.2018 до 01.04.2019 е затворен за сообраќај. Од охридската страна возилата со вкупна тежина до 3,5 тони можат да соообраќаат само до месноста “Kорита”. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Понеделник, 03.12.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива без забрани, по претежно суви коловози. Регионалниот пат Р-2332 патен правец Ресен-Охрид (Отешево-Трпејца, преку национален парк Галичица) од 15.11.2018 до 01.04.2019 е затворен за сообраќај. Од охридската страна возилата со вкупна тежина до 3,5 тони можат да соообраќаат само до месноста “Kорита”. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Среда, 28.11.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива без забрани, по влажни коловози. Намалена видливост поради појава на магла до 80 метри има на планинскиот превој Стража и до 50 метри на планинскиот превој Плетвар. Регионалниот пат Р-2332 патен правец Ресен-Охрид (Отешево-Трпејца, преку национален парк Галичица) од 15.11.2018 до 01.04.2019 е затворен за сообраќај. Од охридската страна возилата со вкупна тежина до ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Вторник, 27.11.2018

Прекин на сообраќајот поради превртено тешко товарно возило на регионалниот пат К.Паланка – село Огут. Сообраќајот на државните патишта се одвива без забрани, по влажни коловози. Регионалниот пат Р-2332 патен правец Ресен – Охрид (Отешево- Трпејца, преку национален парк Галичица) од 15.11.2018 до 01.04.2019 е затворен за сообраќај. Од охридската страна возилата со вкупна тежина до 3,5 тони можат да ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Петок, 23.11.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива без забрани, по наместа влажни коловози. Намалена видливост од 80м.до 100м.поради магла има на планискиот премин Стража. Сообраќајот на регионалниот пат Р 1202, Маврово – Дебар кај м.в Сенечки ливади, кој поради одрон се одвиваше наизменично, е нормализиран. Јавното претпријатие за државни патишта известува дека успешно е завршено префрлањето на 20kv средно напонско напојување ...

Read More »