Monthly Archives: June 2022

Грковска: Акредитацијата е гаранција за квалитет, граѓаните мора да бидат сигурни дека го добиваат најдоброто

Акредитацијата е еден од механизмите за обезбедување доверба во работата на институциите, но и доверба во сите сегменти на стопанството, со цел да бидат заштитени потрошувачите, бидејќи заштитата на јавниот интерес за нас е врвен приоритет. Затоа, клучни принципи во работењето на секое регулаторно тело, вклучително и на Институтот за акредитација мора да бидат независност, непристрасност, објективност и транспарентност. Ова ...

Read More »

Состојба на Патиштата 02.06.2022

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено по претежно влажни коловози. На одредени патни правци кои поминуваат низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони. ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот. Дежурните екипи на ЈП МАКЕДОНИЈАПАТ се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни.

Read More »

Состојба на Патиштата 01.06.2022

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено по  суви коловози. На одредени патни правци кои поминуваат низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони. ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот. Дежурните екипи на ЈП МАКЕДОНИЈАПАТ се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни.

Read More »