Monthly Archives: September 2021

Средба на премиерот Заев со косовскиот министер Мехај

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, се сретна со делегација од Република Косово предводена од министерот за одбрана, Арменд Мехај. На состанокот се потврдени пријателските односи помеѓу двете држави. Констатирано е од двете страни дека интеграциите во НАТО значат стабилност и безбедност за државите во регионот и дека овозможуваат економски ...

Read More »