Мирно решение: Штрајкот на контролорите на летови одложен

Вчера штрајкот што го најавија контролорите на летови за денеска беше ставен во мирување.

По петчасовни преговори во Министерството за транспорт и врски, во средата Синдикатот на контролорите на летови и тројцата шефови на М-НАВ постигнаа договор штрајкот најавен за 12 октомври да се стави во мирување.

Сепак, според договорот, сите барања на Унијата ќе треба да се исполнат овој месец.

„Се согласуваме дека воздушниот сообраќај во овој момент не смее да трпи и како резултат на тоа најдовме заедничко решение штрајкот да се одложи“, рече министерот Благој Бочварски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*