Ситуација во Ашдод: Македонците чекаат на евакуација

Македонката Камелија Филиповска која се наоѓа во градот Ашдод кој утринава беше цела на напдати, во комуникација со своите родители се пожалила дека немаат доволна поддршка од амабсадата и е целосно неизвенсо кога ќе се обезбеди евакуација за сите што чекаат да го фатат првиот авион.

Премиерот Ковачевски уверува дека Кризниот штаб фомриран во МНР, прави се за да ги спаси сите.

“Имаме дел од граѓаните коишто се лоцирани, 50-тина, имаме уште со коишто се уште не е стапено во контакт со нив и на тоа се работи во моментов и се работи на нивно излегување од Израел и безбедно враќање дома”, изјави Димитар Ковачевски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*