Францускиот амбасадор во Македонија: Патот кон ЕУ не треба да се одложува

На Македонија е да ги преземе обврските и да продолжи на патот кон зачленување кон ЕУ. Сметам дека возможно е проширување до 2030 година, но не треба да се губи време на тој пат, вели францускиот амбасадор во земјава Сирил Бомгартнер.

Во однос на измените на Kривичниот законик додава дека ситуацијата будно се следи и она што е важно е да се види каков ќе биде ефектот на неказнивоста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*