Средба на министерот за правда со британскиот амбасадор: Поддршка за Македонија на патот кон ЕУ

Министерот за правда Кренар Лога оствари средба со британскиот амбасадор, Н.Е. Метју Лосон.

Поддршката од Обединетото Кралство за реализација на стратешките цели како што е полноправното членство во ЕУ ќе продолжи и во наредниот период.

На средбата се разговараше за актуелните случувања, уставните измени, Законот за амнестија, новиот Кривичен законик кој треба да биде донесен, реформите во правосудството и предизвиците со кои ќе се соочуваме во периодот кој претстои.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*