Бектеши и Димоска: Започнуваат засилени вонредни контроли за квалитет на течните горива

Државниот пазарен инспекторат со државната мобилна лабараторија за испитување на квалитетот на течните горива од денеска започнуваат засилени вонредни контроли на терен. Целта е преку засилени контроли да се избегнат можни манипулации со квалитетот на горивата кои што се користат во земјата.

Министерот за економија Крешник Бектеши заедно со в.д директорот на Државниот пазарен инспекторат Анета Симеска Димеска денеска информираа за резултатите од првичните контроли

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*