Претседателот Зоран Заев: Нека оваа награда биде стимул за сите оние кои носат сериозни одлуки и за идните генерации

Mи претставува особена чест и изразувам голема благодарност до Економската заедница на Вестфлија и Липе за доделувањето на престижната меѓународна мировна награда на Вестфалија. Наградата не е значајна само за нас како поранешни Премиери на нашите држави.

Таа е значајна затоа што ги потврдува заложбите на прогресивните и европски политики кои градат траен мир. Значајна е за сите луѓе во Северна Македонија и Грција кои градат пријателски и добрососедски односи базирани на меѓусебна почит и разбирање.

Нека оваа награда биде стимул за сите оние кои носат сериозни одлуки и за идните генерации дека не постои конфликт кој не може да се реши низ дијалог и пријателство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*