Средба на премиерот Заев со евроамбасадорот Жбогар

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, се сретна со амбасадорот на ЕУ во Македонија, Самуел Жбогар.

На средбата е изразена поддршка за успешно заокружување на гласањето за уставните амандмани и реализација на Договорот од Преспа, како и за успешна реализација на реформскиот процес.

Констатирана е како важна конструктивноста од сите страни и политички субјекти за потребните реформи и за преспанскиот договор.

2019 година е посочена како клучна година за почеток на преговорите на Македонија со Европската Унија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*