СДСМ: Македонија избира иднина, постапката на Иванов е срамно бегство од одговорност

СДСМ реагираше на Изјавата на Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов во која тој вели дека на 30 септеммври нема да гласа и ќе го бојкотира референдумот.

„Во клучната недела за иднината на државата и нејзините граѓани, Ѓорге Иванов одлучи да не ја напушта својата идеја за изолација на Македонија.

Очигледно е дека Иванов е навикнат да им предизвикува проблеми на сопствените граѓани, дури и на оние кои го гласаа.

Последниот остаток од криминалниот режим на ВМРО-ДПМНЕ, Ѓорге Иванов е противник на демократијата, бидејќи ја спори најважната демократска алатка – гласањето.

А, токму преку гласање и избори, Иванов стана претседател. Ставот на Иванов е срамно бегство од одговорност.

За среќа на граѓаните, Иванов не е тој кој одлучува за иднината. Иванов е премал и премалку важен, граѓаните и нивната волја се тие кои се големината на Македонија, тие ќе ја донесат одлуката.

Македонија ќе избере иднина.

Иванов останува сам, заробен во сопствената идеја за изолација.

Иванов, за жал, останува да биде лице кое сее омраза и кое ги дели граѓаните, претседател кој оди спротивно на волјата на граѓаните, претседател кој избран преку гласање, а денес има проблем со гласањето.

Иванов е срам за демократијата.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*