Скопје Кино

Во моментот во Скопје има две главни кино центри во кои се прикажуваат најновите блокбастери. Филмовите за деца се со синхронизиран превод, додека останатите се на Англиски со поднатписи на Македонски.

 

Кино Милениум е едно од најстарите кина во Скопје, со мошне возбудлива класична атмосфера, која повеќе од надоместува за фактот што нивната опрема е малку застарена.

Нивниот репертоар можете да го најдете на следниот линк: Репертоар

 

Cineplexx е лоциран во Карпош 3, на третиот спрат на Skopje City Mall. Тие имаат од најновите кинематолошки опреми и нудат до 4 саата бесплатен паркинг за сите нивни посетители.

Нивниот репертоар можете да го најдете на следниот линк: Репертоар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*