Tag Archives: министер

Премиерот Заев и министерката Царовска: 96 лица бездомници добија достоинствени услови за живот, шанса за вработување, а децата им се вклучени во образовниот процес

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, и министерската за труд и социјална политика Мила Царовска, денеска ги посетија семејствата кои се сместени во привремени живеалишта во прифатниот центар во Визбегово, а коишто досега живееја на отворено, под тврдината Кале. Потенцирајќи дека Владата на Република Македонија и министерството за труд и социјална политика се определени да градат инклузивно општество, Премиерот Заев ...

Read More »

Бектеши: Со подзаконските акти ги потикнуваме домаќинстава за користење на обновливите извори на електрична енергија

Министерот за економија Крешник Бектеши и Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска  учествуваа на јавната расправа за Правилникот за обновливи извори на енергија (ОИЕ) и Уредбата за мерките за поддршка на производството на електрична енергија од обновливи извори на енергија, која се одржа во Стопанска комора на Република Македонија. „Законот за енергетика ги вклучува и барањата за конкурентен процес ...

Read More »

Предизвик за Законот за Судски совет и Законот за судови: Да се дефинираат основите за одговорност кај судиите

„Расправа за предлог-измените во Законот за судовите и Законот за Судкиот совет“ беше темата на денешната конференција на која учествуваше министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска, а на која присустваа и претседателот на Здружението на судии, судијата Џемаил Саити, како и г. Клеменс Која – амбасадорот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, во чија организација е и овој настан. ...

Read More »