Tag Archives: Дескоска

Предизвик за Законот за Судски совет и Законот за судови: Да се дефинираат основите за одговорност кај судиите

„Расправа за предлог-измените во Законот за судовите и Законот за Судкиот совет“ беше темата на денешната конференција на која учествуваше министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска, а на која присустваа и претседателот на Здружението на судии, судијата Џемаил Саити, како и г. Клеменс Која – амбасадорот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, во чија организација е и овој настан. ...

Read More »