Tag Archives: Анѓушев

Бектеши: Со подзаконските акти ги потикнуваме домаќинстава за користење на обновливите извори на електрична енергија

Министерот за економија Крешник Бектеши и Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска  учествуваа на јавната расправа за Правилникот за обновливи извори на енергија (ОИЕ) и Уредбата за мерките за поддршка на производството на електрична енергија од обновливи извори на енергија, која се одржа во Стопанска комора на Република Македонија. „Законот за енергетика ги вклучува и барањата за конкурентен процес ...

Read More »