Состојба на Патиштата

Состојба на Патиштата, Петок, 10.01.2020

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по претежно суви коловози. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и за излез од државата. ИНФОРМАЦИЈА: Од 30.12.2019 реконструкцијата на мостот на Вардар кај с. Пепелиште на патниот правец Неготино – Лакавица е завршена. Сообраќајот се одвива нормално за сите ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Четврток, 09.01.2020

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по претежно суви коловози. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и за излез од државата. ИНФОРМАЦИЈА: Од 30.12.2019 реконструкцијата на мостот на Вардар кај с. Пепелиште на патниот правец Неготино – Лакавица е завршена. Сообраќајот се одвива нормално за сите ...

Read More »

Состојба на Пaтиштата, Среда, 08.01.2020

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по претежно суви коловози. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и за излез од државата. ИНФОРМАЦИЈА: Од 30.12.2019 реконструкцијата на мостот на Вардар кај с. Пепелиште на патниот правец Неготино – Лакавица е завршена. Сообраќајот се одвива нормално за сите ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Петок, 03.01.2020

Сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно суви коловози. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и за излез од државата. ИНФОРМАЦИЈА: Од 30.12.2019 реконструкцијата на мостот на Вардар кај с. Пепелиште на патниот правец Неготино – Лакавица е завршена. Сообраќајот се одвива нормално за сите видови ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Вторник, 31.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и за излез од државата. ИНФОРМАЦИЈА: Од 30.12.2019 реконструкцијата на мостот на Вардар кај с. Пепелиште на патниот правец Неготино – Лакавица е завршена. Сообраќајот се одвива нормално за сите видови ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Понеделник, 30.12.2019

Oд 00.05 ч. воведена е забрана за сообраќај на ТМВ на патниот правец Гостивар -Стража-Кичево и обратно поради врнежи од снег. На патниот правец крак Маврово- Дебар од 04.50 часот се воведува забрана за движење на тешки товарни возила. СОСТОЈБА: Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. Снег со слаб интензитет врне во Крива Паланка, Маврово и на ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Четврток, 26.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по наместа влажни коловози. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид – Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 е затворен за сообраќај за сите видови возила. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Среда, 25.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по претежно влажни коловози на повисоките и наместа влажни коловози на пониските места. На патниот правец од с. Лисец до Попова Шапка наместа има остатоци од кашест снег на коловозот по интервенција на дежурните екипи на ЈП Македонијапат. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид – Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Вторник, 24.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно влажни коловози. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид – Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 е затворен за сообраќај за сите видови возила. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Понеделник, 23.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Врнежи од снег има на Попова Шапка, но без прекин во сообраќајот. НАИЗМЕНИЧЕН СООБРАЌАЈ: Поради одрони, сообраќајот кон граничниот премин Пелинце е се одвива наизменично по една коловозна лента. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид – Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 ...

Read More »