Состојба на Патиштата

Состојба на Патиштата, Понеделник, 23.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Врнежи од снег има на Попова Шапка, но без прекин во сообраќајот. НАИЗМЕНИЧЕН СООБРАЌАЈ: Поради одрони, сообраќајот кон граничниот премин Пелинце е се одвива наизменично по една коловозна лента. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид – Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Среда, 18.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. НАМАЛЕНА ВИДЛИВОСТ: Намалена видливост поради магла од 50 до 100 метри има во Тетово, Гостивар, Битола, Прилеп, Охрид, Ресен, Македонски Брод, Страцин и кај Павлешници видливоста е до 30 метри. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид – Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Вторник, 17.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. НАМАЛЕНА ВИДЛИВОСТ: Поради појава на магла, намалена видливост има на следниве патни правци: Скопје – Куманово и Куманово – Скопје 100 – 150 метри Скопје – Тетово – Гостивар, Струмица – Радовиш и Струмица – Валандово до 100 метри Кичево – Охрид и Охрид – Ресен 150 – 200 метри Струга – Дебар и ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Понеделник, 16.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози, освен на осојничавите места каде коловозите се влажни. МАГЛА: Намалена видливост од 50 – 100 метри поради магла, има кај Кичево, на планинскиот премин Ѓавато и долж повардарието. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 е ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Петок, 13.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози на повисоките и наместа влажни коловози на пониските места. НАМАЛЕНА ВИДЛИВОСТ: Намалена видливост поради појава на магла има до 40м на патниот правец с. Лисец – Попова Шапка и 60 до 80м. на планинскиот превој Стража. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Четврток, 12.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. ИЗВЕСТУВАЊЕ: Дожд со слаб интензитет врне во Демир Капија и Удово. НАМАЛЕНА ВИДЛИВОСТ: Намалена видливост до 50м. поради магла има од с.Лисец до Попова Шапка и Крива Паланка до Псача. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Среда, 11.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. ИЗВЕСТУВАЊЕ: Слаб снег провејува на Попова Шапка, Маврово, Стража, Крушево и Буково. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 е затворен за сообраќај за сите видови возила. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Вторник, 10.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. НАМАЛЕНА ВИДЛИВОСТ: Намалена видливост поради појава на магла има на патниот правец П.Шапка с.Гајре-Тетово до 30м и Тетово до 100м. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 е затворен за сообраќај за сите видови возила. ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Петок, 06.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно суви коловози. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 е затворен за сообраќај за сите видови возила. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Четврток, 05.12.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно суви коловози. СЕЗОНСКО ЗАТВОРАЊЕ: Патниот правец Р2332 Охрид-Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина – врска со А3 и Р1301 – Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 е затворен за сообраќај за сите видови возила. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема ...

Read More »