Состојба на Патиштата

Состојба на Патиштата, Вторник, 06.08.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. На граничниот премин Богородица се бележи зголемена фреквенција на возила, времето на чекање за излез од државата е од 15 до 30 минути. На останатите гранични премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Понеделник, 05.08.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. На гранични премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата. ВНИМАТЕЛНО: АМСМ препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ котлините, речните ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Четврток, 01.08.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. На граничните премини од македонска страна нема подолги задржувања за влез и излез од државата. ВНИМАТЕЛНО: АМСМ препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ котлините, речните ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Среда, 31.07.2019

Сообраќајот на автопатот А1 во правец од Демир Капија кон Гевгелија, кој беше во прекин поради сообраќајна незгода, е нормализиран НАЈАВА ЗА ПРЕКИН НА СООБРАЌАЈ: Ве известуваме дека на Регионалниот пат Р2133, делница Куманово – Опае, ќе се изведуваат асфалтерски работи, поради што ќе се изврши затварање на сообраќајот од ден 29.07.2019 год. (понеделник) до 31.07.2019 год. (среда) во времетраење ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Вторник, 30.07.2019

Ве известуваме дека на Регионалниот пат Р2133, делница Куманово – Опае, ќе се изведуваат асфалтерски работи, поради што ќе се изврши затварање на сообраќајот од ден 29.07.2019 год. (понеделник) до 31.07.2019 год. (среда) во времетраење од 09:00ч. до 18:00ч. СОСТОЈБА: Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Понеделник, 29.07.2019

Ве известуваме дека на Регионалниот пат Р2133, делница Куманово – Опае, ќе се изведуваат асфалтерски работи, поради што ќе се изврши затварање на сообраќајот од ден 29.07.2019 год. (понеделник) до 31.07.2019 год. (среда) во времетраење од 09:00ч. до 18:00ч. НОРМАЛИЗИРАН СООБРЌАЈ: Патниот правец А3 Кочани – Делчево кај Истибања – брана Калиманци км. 259+300 е отворен за сообраќај по една ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Петок, 26.07.2019

Ве известуваме дека на Регионалниот пат Р2133, делница Куманово – Опае, ќе се изведуваат асфалтерски работи, поради што ќе се изврши затварање на сообраќајот од ден 29.07.2019 год. (понеделник) до 31.07.2019 год. (среда) во времетраење од 09:00ч. до 18:00ч. Ве известуваме дека на ден 25.07.2019 – 26.07.2019 ќе се изведуваат работи за подобрување на состојбата со осветлувањето (промена на сијалици) ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Четврток, 25.07.2019

Ве известуваме дека на ден 25.07.2019 – 26.07.2019 ќе се изведуваат работи за подобрување на состојбата со осветлувањето (промена на сијалици) на Автопат А1 Велес-Скопје пред тунел Катланово, за што ке се изврши промена на режимот на сообраќајот. ПРОМЕНА НА РЕЖИМ НА СООБРАЌАЈОТ: Од “ВИАДУКТ Трејд” известуваат дека согласно одобрението, на ден 24.07.2019 година ќе се започне со изведување на ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Среда, 24.07.2019

Од “ВИАДУКТ Трејд” известуваат дека согласно одобрението, на ден 24.07.2019 година ќе се започне со изведување на геодетско снимање и геомеханички истражни работи на магистрален пат А2, делница Струмица-Дабиле, за што ќе се изврши промена на режимот на сообраќајот, од 05:00 до 12:00 во времетраење од 5 работни дена. СОСТОЈБА: Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. ФРЕКВЕНЦИЈА: ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Вторник, 23.07.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. На граничните премини од македонска страна нема подолги задржувања за влез и излез од државата. ВНИМАТЕЛНО: АМСМ препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ котлините, речните ...

Read More »