Слајдер

Скопје Стоматолошки Ординации

Стоматолошките услуги во Македонија се професионални и пристапливи. Поради тоа, стоматолошкиот туризам во Македонија е во пораст.   Некои од повештите стоматолози во Македонија се следните: Проф. д-р Бојо Андревски

Read More »

Скопје Кафани

Macedonian taverns have great traditional value for its peoples, and are the customary places for grabbing a bite during the day, and drinking during the night. In Macedonia, they hold the same regard as bars and pubs in other countries. The Macedonian tavern, or “kafana” as the locals call it, is a great place to visit, not only for the ...

Read More »

Скопје Музеи

  Има повеќе убави музеи во Скопје кои вредат да се посетат.   Музејот на ГрадСкопје   Музеј на Македонија   Архиолошки Музеј на Македонија   Природонаучен Музеј на Македонија

Read More »

Скопје Автобуси

Скопје има добра покриеност со автобуси, како и разумни цени. Се користи електронски платежен систем, со веќе купена картичка, или со плаќање преку мобилен. Распоредот на автобуси може да се најде тука:http://jsp.com.mk/VozenRed.aspx и тука: http://jsp.com.mk/PlanskiVozenRed.aspx  

Read More »

Скопје Хотели

  Holiday Inn, Скопје е хотел со 4 ѕвезди, лоциран во центарот на градот. Тие се гордеат со брза услуга, совршена чистота, како и бројни простории достапни за нивнитепосетителите во самиот хотел, како теретана, сауна и слично.   Хотел Александар Палас, е хотел со 5 ѕвезди, кој нуди 24-часовна послуга, изнајмување на автомобили, перење алишта, хемиско перење, како и располага со ...

Read More »

Скопје Фитнес

  Sport Inn Center Skopje е фитнес центар кој нуди неколку различни програми, како индивидуален тренинг, spinning, slackfit и слично. Тие се лоцирани во центарот на градот, со повеќе информации достапни на www.sportinn.mk     Capitol Fitness и Атлета се едни од најдобрите теретани во Скопје.   

Read More »

Скопје Достава на Храна

  Mamma Italiana ги прават едни од најдобрите пици во Скопје, имаат голем избор на рецепти и одлицни вкусови.   Иако македонската пица е многу поблиска до италијанската од останатите видови, со различен вкус е тука Domino’s Pizza за тие што сакаат нешто маклу поинакво.   Други работи, како кинеска, мексиканска храна, хамбургери и многу други јадења можат да се најдат на www.kliknijadi.mk што е ...

Read More »

Скопје Кино

Во моментот во Скопје има две главни кино центри во кои се прикажуваат најновите блокбастери. Филмовите за деца се со синхронизиран превод, додека останатите се на Англиски со поднатписи на Македонски.   Кино Милениум е едно од најстарите кина во Скопје, со мошне возбудлива класична атмосфера, која повеќе од надоместува за фактот што нивната опрема е малку застарена. Нивниот репертоар ...

Read More »

Скопје Такси

  Во Скопје има голем број нерегистрирани такси коли, кои работат непрофесионално и со зголемени тарифи. Препорачано е да се избегнуваат тие таксиа чии такси-табли ви се непознати, кои не се жолти и кои не покажуваат број за повик на самата кола.   Некои од попознатите и доверливи таси компании во Скопје се следните: Bel Mercedes Taxi     (+389 2) ...

Read More »