Демири: Илази не прекршила никакви закони за да ја отпуштам

Министерот за здравство Илир Демири во понеделникот на прес-конференција рече дека нема причина да ја разреши организационата директорка на Клиниката за токсикологија при Клиниката „Мајка Тереза“, Бесијана Илази.

„Илази не прекрши никаков закон за да иницирам отказ. Всушност вие новинарите правите толкава галама за неа, а всушност таа не беше таа што ги вработи дотичните 18 луѓе за кои толку многу пишувате. Работат на клиниката скоро една година од 2023 година, но тогаш никој од вас не пишуваше за тоа“, рече Демири и ги критикуваше новинарите дека известувале недоволно или воопшто не известувале за тешките услови во другите клиники низ државата и што прави владата за да се справи со тие проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*