Грција ќе ги следи случувањата околу новата влада на Северна Македонија

Според портпаролот на грчката влада Павлос Маринакис, Грција воопшто нема да ги ратификува меморандумите за соработка со Северна Македонија во актуелната ситуација.

Во интервју за ТВ СКАИ, тој додаде дека неговата земја ќе ги следи случувањата во врска со новата влада на северниот сосед.

Грчкиот портпарол, исто така, ја критикуваше СИРИЗА, наведувајќи дека последното нешто што таа партија и нејзиниот поранешен лидер, поранешниот грчки премиер Алексис Ципрас и се должат е извинување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*