ВЛЕН ја повлече тужбата по одлуката на ДИК за избирачкото место 0511

На почетокот на јавната седница во Управниот суд во четврток, ВЛЕН ја повлече тужбата за одлуката на Државната изборна комисија (ДИК) да го отфрли нејзиниот приговор за избирачкото место 0511 во Долна Бањица (Општина Гостивар) на парламентарните избори.

Според ДИК, бројот на идентификувани гласачи е идентичен со бројот на гласови.

Пред почетокот на седницата, привремениот премиер Талат Џафери, кој е дел од ДУИ, обвини „изборен инженеринг“ и ги повика сите институции да постапат, како што нагласи, согласно законот, без партиски или политички директиви од која било страна, како и да го заштити кредибилитетот на изборниот процес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*