Хард од ЦДУ/ЦСУ ја критикува Силјановска Давкова

Продолжуваат реакциите за неупотребата на уставното име од страна на претседателката Гордана Силјановска Давкова за време на свечената заклетва во неделата.

Јурген Хард од ЦДУ/ЦСУ рече дека ЕУ од самиот почеток морала да испрати јасна порака и до претседателот и до ВМРО-ДПМНЕ дека патот на Северна Македонија кон просперитетот и слободата, а со тоа и кон ЕУ помина исклучиво преку почитување на Договорот од Преспа.

Како што додаде, Силјановска Давкова е исто толку должна како и нејзините претходници во однос на Договорот од 2018 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*