ДИК прифати седум приговори за парламентарните избори

Државната изборна комисија на 104. седница ги разгледа приговорите, девет од ВЛЕН, осум од ВМРО-ДПМНЕ, пет од СДСМ и четири од Левица за парламентарните избори.

Седум (шест во ИЕ 5 и еден во ИЕ 6) беа прифатени.

На 22 мај гласањето ќе се повтори во избирачките места 194 и 1202 во Крушево, 1844 во Струга, 1272 во Охрид, 1470 и 1470/1 во Долнени и 2101 во Желино.

За одлуките на ДИК може да се поднесе тужба до Управниот суд (во рок од 24 часа по приемот на одлуката).

Судот треба да донесе одлука за предметот во рок од 48 часа откако ќе ја прими. ВЛЕН и ДУИ продолжија да разменуваат обвинувања за ова прашање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*