Обвиненија за новинарот Фуркан Салиу за инцидентот на натпреварот

Новинарот Фуркан Салиу е обвинет за инцидентот на фудбалскиот натпревар во Средно Коњаре во неделата.

И Салиу и уште едно лице Н.Ј. се обвинети за спречување службено лице во вршење службено дејствие (член 382 од Кривичниот законик) кое предвидува парична казна или затвор до три години.

Салиу е сигурен дека истражните органи нема да го докажат делото, но работата на неговиот портал PortaliX може да биде оневозможена на одреден временски период.

Тој во четвртокот ги повика сите надлежни институции и меѓународни организации да посветат големо внимание на ситуацијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*