Активностите на претседателските кандидати продолжуваат

Продолжија активностите на претседателските кандидати. Во четвртокот, караванот на претседателот Стево Пендаровски, кој се кандидира за втор мандат, ги посети Нов Дојран, Богданци, Валандово и Гевгелија.

Пендаровски го критикуваше „антиевропското“ однесување на ВМРО-ДПМНЕ.

„Тие најавуваат дека повторно ќе преговараат и ќе постигнат подобри договори. Но, кој може да го гарантира тоа? Никој! Само ќе ја вратат земјата 10-15 години назад и ќе ја вратат во мрачното минато“, рече тој.

Програмата на претседателската кандидатка на ВМРО-ДПМНЕ Силјановска Давкова беше претставена во Долнени, Македонски Брод и Кичево. Во Долнени Мицкоски рече дека изборот бил лесен.

„Има две опции: горда Македонија и Гордана Силјановска Давкова и засрамена и понижена Македонија претставена од Пендаровски“, истакна лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.

Претходно, во интервју за Тера, Силјановска Давкова рече дека владата предизвикала хаос со злоупотребата на знамето на ЕУ.

И останатите пет кандидати ги продолжија средбите со граѓаните.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*