ВЛЕН ги отфрли обвиненијата на ДУИ поврзани со Русија

Во понеделникот ВЛЕН ги негираше обвинувањата на ДУИ поврзани со Русија.

Мотото на ДУИ „Да за Европа, не за Русија“ во себе крие страв од срам кога станува збор за разоткривање на вистинските руски врски на ДУИ“, велат од коалицијата.

Кандидатот за претседател на коалицијата, Арбен Таравари, ги оцени тврдењата на ДУИ како неосновани и нелогични.

„Тие изгледаат прилично вознемирени. Мислам дека ќе го претрпат првиот изборен пораз“, изјави тој.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*