Случајот ‘Тендери’ на поранешното СЈО застаре, вклучувајќи обвинението против Елизабета Канческа-Милевска

Случајот „Тендери“ на поранешното Специјално јавно обвинителство (СЈО), застаре поради неодаменшните измени во Кривичниот законик.

Во овој случај една од обвинетите беше поранешната министерка за култура Елизабета Канческа-Милевска.

Поради измените во Кривичниот законик, донесени по „скратена постапка“ во септември лани, претходно застареа дел од обвиненијата за „Таргет-Тврдина“, „Талир“, „Траекторија“ и „Моќник“, отворени од поранешното Специјално јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*