Пендаровски и Агелер разговараа за политичките и билатералните односи

Претседателот Стево Пендаровски денеска се сретна со американската амабасадорка Анџела Агелер со која разговараше за политичките случувања во земјата по формирањето на преодната Влада и во пресрет на изборниот процес, како и за севкупниот развој на билатералните односи меѓу двете држави.

„Претседателот Пендаровски на средбата истакна дека Северна Македонија во континуитет посветува посебно внимание на развојот на пријателските односи и билатералната соработка со САД, при што беше истакнато дека тековниот Стратешки дијалог е можност за конкретизирање на нашата соработка во сите сфери од заемен интерес. Претседателот Пендаровски ја истакна важноста на американската поддршка за продолжување и интензивирање на реформскиот процес во контекст на реализација на европските аспирации на државата“, соопштија од кабинетот на Пендаровски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*