Платите на вработените во Фондот за здравствено осигурување остануваат непроменети до 31 мај

Асаф Абдурамани, раководител на Фондот за здравствено осигурување, во вторникот изјави дека е донесена одлука платите на вработените во институцијата да останат исти до 31 мај.

Како што додаде, одлуката е донесена заедно со привремениот премиер Талат Џафери. Трајното решение, додаде, ќе биде од корист за вработените.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*