Јован Митрески предложува план за избор на членови на ДИК: Седница за обезбедување на поддршка

Претседателот на Собранието Јован Митрески во интервју за Сител вели дека на средбата во вторник со пратениците од Европската алијанса за промени предложил двајцата предложени за член на Државната изборна комисија (ДИК), Абдуш Демири и Зулфи Адили, да дојдат на пленарна седница и за ситуацијата да се доведе до точка да се обезбеди двотретинско мнозинство.

Во однос на прашањето за изборните коалиции, Митрески, кој е дел од СДСМ, вели дека во тек се анализи и разговори со партиите. Одлуката, сепак, сè уште не е донесена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*