Уапсување на поранешниот директор на онкологијата и медицинска сестра: Осомничени и други лица

Поранешниот директор на клиниката за онкологија, Нино Васев, медицинска сестра и неговател беа уапсени во вторникот наутро на клиниката, изјавиле вработените во Телма тој ден.

Полицијата исто така се обидуваше да го најде секретарот на Васев, но таа не беше на работа. Според информациите на Телма, поранешниот економски директор на клиниката, Нехат Нухи, исто така е осомничен.

Обвинителството соопшти дека се приведени четири лица осомничени за кривични дела. Друго лице беше повикано на разговор. Имаше пребарувања на три локации. Активностите околу случајот продолжуваат, соопшти Управата.

Во септември минатата година, полицијата изврши претреси во просториите на клиниката и во приватни станови. Потоа, беа заземени компјутери и друга документација. Според информациите на Телма, за време на пред-истражните процедури, три лица избегале во странство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*