Двојните избори во Северна Македонија ќе чинат 17 милиони евра, платено политичко рекламирање 10.614.000 евра

Двојните избори ќе чинат речиси 17 милиони евра. За платено политичко рекламирање ќе се потрошат 10.614.000.

На седницата на Државната изборна комисија (ДИК) во среда, потпретседателката на ова тело, Дитмире Шеху, изјави дека за организација на изборите ќе бидат потрошени над шест милиони евра.

„Јавноста ја интересира областа околу идентификацијата на гласачите и дали ДИК е подготвена да ги организира двојните избори. ДИК, нејзините членови и нејзините вработени веќе една година се подготвуваат за двојните избори да се одржат во фер и демократска атмосфера и да бидат безбедни“, истакна Шеху.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*