ВМРО-ДПМНЕ објави кандидати за преодниот кабинет

ВМРО-ДПМНЕ во средата ги откри имињата на своите кандидати за преодниот кабинет: Панче Тошковски, познат правник, министер за внатрешни работи, Елена Петрова од Управата за јавни приходи како дополнителен заменик министер за финансии, секретар на Град Скопје и член на Советот на општина Чаир Ѓоко Велковски како министер за труд и социјална политика, Цветан Трипуновски како дополнителен заменик министер за земјоделство, функција што ќе ја извршува по втор пат, а членот на Советот на Град Скопје Стефан Андоновски како дополнителен заменик министер за информатичко општество и администрација.

Истиот ден, во интервју за Телма, лидерот на партијата, Христијан Мицкоски, рече дека можеби не може да се очекуваат чуда за време на мандатот на владата.

„Чудата се невозможни за 100 дена, имајќи предвид дека сите привремени кабинети досега беа кабинети на конфликти. Но, ако успееме да овозможиме природен тек на изборниот процес, граѓаните да имаат доверба дека е фер и демократски, тоа значи дека ќе го направиме“, рече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*