Претседателот Пендаровски: За преодниот кабинет или се согласува или не

Претседателот Стево Пендаровски во интервју за Алсат вели дека е неправедно ВМРО-ДПМНЕ да биде дел од влада без да гласа за неа.

„Човек или се согласува или не се согласува со преодниот кабинет. Може да се каже дека воопшто не сакаат да предлагаат личности, но не можат да го оспорат спорот што го прави ова парламентарно мнозинство согласно законот“, забележува тој.

Ако ВМРО-ДПМНЕ не предложи лица или ако не бидат изгласани на седница на Собрание, тоа нема да биде преодна влада, туку, де факто, политичка влада, оценува претседателот.

ВМРО-ДПМНЕ во среда, по седницата на Извршниот комитет, ќе ги претстави имињата на своите предлози за преодниот кабинет, потврдија од партијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*