Груби: Русија опструираше проектот за коридор 8 и 10 и влијаеше во различни сфери во Македонија

Според Груби, најголемиот инфраструктурен проект од осамостојувањето, па досега, изградбата на коридорот 8 и 10 бил опструиран токму од Русија.

„Изгубивме една година токму поради руска компанија која влезе во постапката и го наруши целиот процес. Дали има руско влијание во нашите верски заедници, одговорот пронајдете го самите? Дали има руско влијание во медиумите, одговорот, пак, го знаете, дали има руско влијание во невладините организации? Има руски елементи кои прават се што е можно да нарушат прогресивно парламентарно мнозинство и коалиција, која сака да ја види оваа држава членка на НАТО и на ЕУ и е во вековно пријателство со САД“, изјави Груби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*