ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски или нека прашува во ДУИ пред да каже нешто или нека излезе и да го укори Османи ако е премиер

Ковачевски и Османи да се договорат кој став е официјален, може да се продолжи важењето на пасошите или не?, велат од ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение, a по изјавата на министерот дека не треба да им се дава на граѓаните лажна надеж за пролонгирање на рокот за пасошите.

„Или Ковачевски нека прашува пред време во ДУИ што може да каже во јавноста, а што не, па да не го брукаат отпосле министрите кои по хиерархија му се подредени. Или даваме шанса Ковачевски да реагира соодветно на позицијата и јавно да го укори Османи. Одамна знаеме дека Ковачевски нема авторитет во сопствената партија, но веќе сите гледаат дека нема авторитет ни во сопствената влада.

Откако првин се „кошкаше“ со Пендаровски кој да се јави во Грција, а кој рече дека тоа е работа на Владата и дека тој нема да се јави, сега доби ладен туш од Османи дека и тој нема да се јави. Дали Ковачевски уште останува на ставот дека е во ред иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ пред Уставниот суд или и за тоа добил укор, па и тој став ќе го промени. Единствено што добија граѓаните од СДС и ДУИ, Ковачевски, Пендаровски и Османи се понижувања, порази и трошоци. Никогаш не се живеело полошо. Важно е да ги поразиме“, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*