Арсовска инаугурирана како нов лидер на Нова алтернатива

Скопската градоначалничка Данела Арсовска официјално ја презеде функцијата лидер на политичката партија Нова алтернатива, на партиска конференција одржана во средата вечерта.

„Јас сум најнапаѓаната личност во Македонија и сите напади врз мене и моите соработници не се инспирирани од ништо друго освен од страв. Ако навистина не ни е важно, тогаш зошто не напаѓаат? Имаме сила и моќ да ги постигнеме целите што ги поставивме пред нас и ги повикуваме сите граѓани да ни се придружат“, рече Арсовска.

Меѓу присутните гости на инаугурацијата на Арсовска за лидер на Нова алтернатива беше и генералниот секретар на СДСМ, Миле Зечевиќ, но Арсовска тврди дека нејзината партија не е во сојуз со СДСМ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*