Куќен притвор за четворица осомничени за инцидентот во М-НАВ

Кривичниот суд одлучи делумно да ја прифати жалбата на Јавното обвинителство (ОЈО) за мерките определени за осомничените за инцидентите во М-НАВ, а на четворицата обвинети од ОЈО им определи куќен притвор, меѓу кои и поранешниот министер од ДУИ, Беким Незири.

Незири дојде во Кривичниот суд да присуствува на рочиштето за жалбата, а во текот на рочиштето неговиот адвокат Еленко Миланов ги негираше тврдењата дека инцидентот се случил во контролната кула на летот или дека Незири директно учествувал во него.

„Целата драма околу овој случај се заснова исклучиво на една голема дезинформација. Предметниот настан воопшто не се случил на контролната кула на летот, дури ни во близина на таа кула, и дефинитивно не го вклучува дотичниот кој во тој момент требало да ги извршува своите работни обврски. Незири се сврте за половина час откако го повикаа правосудните органи, а и денеска е тука, што значи дека нема намера да се кандидира, бидејќи никако не е вмешан во овој инцидент“, тврди Миланов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*