Состојба на патиштата 09.01.2024

Сообраќајот на државните патишта се одвива тековно во зимски услови,по наместа влажни коловози. Снег со слаб итензитет бележиме во Битола, Прилеп, Охрид, Ресен, Крушево, Буково и Ѓавато кој во моментов не се задржува на коловозот.

На одредени патни правци кои поминуват низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони.

ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот.

Дежурните екипи на ЈП МАКЕДОНИЈАПАТ се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*