Ковачевски: Со Дрин Ахмети се постапува како и со секој што е фатен со петарди

Премиерот Димитар Ковачевски на новинарско прашање за евентуално мешање на политиката во случајот со Дрин Ахмети рече дека постапката била како и за секој друг граѓанин.

„Мојот став е така како што е од институциите, дека се работи за регуларна проверка во која било идентификувано лице коешто пренесувало пиротехнички средства“, рече Ковачевски.

Тој додаде дека целиот случај потоа бил предаден на обвинителството, како што се прави и со секој друг граѓанин кој е затекнат со пиротехнички средства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*