Крстот на Попова Шапка: Реакции и Одбивање на Одговори

Во средата продолжија реакциите за случувањата поврзани со крстот на Попова Шапка.

На прашањето дали дури и руските агенди за немирен Балкан стојат зад одлуката на општината да го урне, министерката за одбрана Славјанка Петровска и заменик министерот Тирон Јајага рекоа дека ова прашање и етничките односи како квазипатриотизам не треба да се користат за партиско бодување поени.

Од друга страна, градоначалникот Билал Касами одби да одговори на новинарските прашања за одлуката на локалните власти да го прогласат верскиот симбол за нелегална градба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*