Состојба на патиштата 27.12.2023

Сообраќајот на државните патишта се одвива тековно во зимски услови, по наместа влажни коловози.

ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот.

По усеците и клисурите можна е појава на поситни одрони кои редовно се чистат.

Дежурните екипи на ЈП МАКЕДОНИЈАПАТ се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*