Историската комисија: Бугарија и Македонија во процес на технички договори

Одлуките на историската мешовита комисија се дел од обврските на кои се обврза Македонија во односите со Бугарија. Но, оттаму тврдат дека засега нема никаков договор за менување на учебниците, туку се договарале само технички работи за записниците од средбите.

Историчарите од двете земји ќе го комплетираат годишниот извештај до крајот на јануари, а закажале и уште три состаноци до мај следната година на кои темите ќе бидат не само учебниците, туку и историските личности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*