Истрагата за убиството на Вања Ѓорчевска: Четворица осомничени во притвор

Во Основниот кривичен суд во Скопје вечерва беа спроведени четворицата осомничени за убиството на Вања Ѓорчевска, каде судија на претходна постапка ќе треба да одлучи по предлогот на обвините Воедно, Кривичен денеска соопшти и за притворите на Велибор Манев, Влатко Кешишов и Боре Видевски, кои ја признаа вината како и таткото но Вања, Александар Ѓорчевски, кој ги негира дејствијата.

“Па така на В.М., В.К., Б.В., и А.Ѓ. им определи мерка притвор во траење од 30 дена, а заради постоење на основите од чл. 165. ст.1, точки 1,2 и 3 од ЗКП. односно опасност од бегство, попрачеување на истрагата со влијание на сведоци и повтроување или сторување ново кривично дело”, стои во соопштението од Кривичен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*