Спасовски: Се очекува проширување на црната листа на САД

Драги Рашковски како главен соработник на поранешниот премиер на Заев наводно примил поткуп од за црногорскиот бизнисмен Миодраг Давидовиќ Дака за средба со премиерот Заев. Ова стои во обралзожението со кое Дака, вчера беше ставен на црна листа.

Министерот за внатрешни нема такви информации. За тоа дали обвинителството знаело или постпаувало по сознанија за поткуп кој е истакнат и во одлуката на американското министерство за финансии од обвинителството за Телма велат Одлуката за ставање на одредено лице на т.н. црна листа на САД ја носат американските органи. Особено кога се работи за забрана изречена кон странски државханин, обвинителството не е во можност да се произнесе по сознанијата кои придонеле за таквата одлука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*