Николоски: Спасовски нема кредибилитет за идеи поврзани со црната листа

Се сложувам. Мислам дека тоа е нешто за што треба сериозно да се размисли. Еве во првиот дел мислам дека е добра идеа, но исто така треба да се размисли кога се даваат идеи кој е кредибилитетот на луѓето коишто ги даваат тие идеи, вака потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски одговори на новинарско прашање за коментар околу изјавата на министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски за создавање законска рамка за компаниите кои се наоѓаат на црната листа на САД да не можат да учествуваат на јавните набавки.

Николоски потенцираше дека Спасовски чиј ресор направи голема набавка на ИТ опрема нема никаков кредибилитет да дава вакви идеи. „Во моментов можеби единствена поголема јавна набавка во Македонија која што е реализирана од компании и лица кои што се на црната листа на САД е реализирана токмо во Министерството за внатрешни работи коешто направи една голема набавка на ИТ опрема од компанијата Инфинити која што е поврзана со семејството Додик

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*