Американската амбасадорка ги пофали новинарите на Investigative Reporting Lab за нивната работа

Во средата, американската амбасадорка Ангела Агелер ги пречека уредниците, новинарите и персоналот на Investigative Reporting Lab (IRL) во Амбасадата.

Како што рече во објавата на X (поранешен Твитер), таа беше воодушевена што „ја добредојде групата новинари, уредници и персонал“ и „ја препознава нивната напорна работа да им ги дадат на луѓето во Северна Македонија информациите што им се потребни за да ги разберат настаните и силите кои ги обликуваат нивните животи“.

Таа, исто така, рече дека да се сугерира дека IRL не се новинари во служба на нивната земја е глупост.

„Дефиниција за новинарство: собирање, оценување, креирање и засилување; презентирање вести & засилувач; информации“, напиша амбасадорот, аплаудирајќи ја „заложбата на ИРЛ за разоткривање на штетните ефекти на корупцијата во македонските заедници“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*